____________________________________________

Χαριστικό παζάρι, Ρεφενές, προβολή “modern times” ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17:00 ΠΛ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ


ΠΟΣΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΧΩΡΑΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΝΤΟΥΛΑΠΑ;Καταναλώνουμε άρα υπάρχουμε. Υπάρχουμε;
Κάνουμε shopping therapy. Τελικά θεραπευόμαστε;
Οργανώνουμε μικρές αποδράσεις τα σαββατοκύριακα. Τι είναι αυτό που φυλακίζει τη ζωή μας και ζητάμε μια απόδραση;
Πίσω από τις βιτρίνες του καταναλωτισμού κρύβεται η ανασφάλειά μας, η ψευδαίσθηση της ευτυχίας και της ευημερίας, η εμμονή μας στο «φαίνεσθαι» και όχι στο «είναι». Κι όλα αυτά μέσα σε πόλεις-γκρίζα τοπία από μπετό, πόλεις-φυλακές και εμείς εντοιχισμένοι άνθρωποι. Αναζητούμε την ευτυχία σε ένα ζευγάρι ολοκαίνουρια παπούτσια, τρυπώνουμε στα μεγάλα καταστήματα και βγαίνουμε φορτωμένοι σα γαϊδούρια, μοστράρουμε το νέο μας look, το νέο μας αυτοκίνητο, την καινούργια high-tech τηλεόραση, εγκλωβιζόμαστε ολοένα και περισσότερο στην εικόνα μας, στις αλυσίδες της δουλειάς μας, στην ασφάλεια του μικρόκοσμου μας, κάνουμε κύκλους γύρω από τους εαυτούς μας και κλείνουμε τα μάτια και τα αυτιά σε ότι συμβαίνει γύρω μας.
Ας σπάσουμε τα κελιά που μας καθηλώνουν στη μιζέρια μας. Ας βγούμε στο δρόμο να μιλήσουμε και να ακούσουμε, να αφήσουμε πίσω καθετί ιδιωτικό, να επιβάλλουμε τη δημιουργικότητα στην καθημερινότητά μας, να υλοποιήσουμε τα όνειρά μας, να επανοικειοποιηθούμε τους χώρους που μας ανήκουν, να οργανώσουμε τη ζωή με τους δικούς μας όρους σε κάθε γειτονιά, σε κάθε κοινότητα, να μετατρέψουμε τον αστικό χώρο σε ένα πεδίο διεκδίκησης.
Ανταλλάσουμε αντικείμενα και απόψεις, ανακυκλώνουμε τη χρήση των πραγμάτων, προβάλλουμε απέναντι στις εκπτώσεις που λανσάρουν (στα εμπορεύματα και στα όνειρά μας) ένα χαριστικό παζάρι, ένα ανοιχτό τραπέζι και μια ανοιχτή κουβέντα.

ΝΑ ΟΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΟΝΟ
ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΖΟΥΜΕ

ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ ΚΟΛΛΑΕΙ ΤΟ ΣΙΔΕΡΟ

Χαριστικό παζάρι, Ρεφενές, προβολή “modern times” (20:00)
Παρασκευή 13-02 17:00
Πλατεία Γεωργίου (Έσπερος)
ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ
ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.00