____________________________________________

1Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ

06.12.08: Ο 15χρονος Αλέξης Γρηγορόπουλος δολοφονείται εν ψυχρώ από μπάτσο στα Εξάρχεια. Αμέσως σε όλες σχεδόν τις πόλεις της Ελλάδας ξεσπούν γενικευμένες συγκρούσεις που έχουν στόχο κατά κύριο λόγω σύμβολα του κεφαλαίου και της κρατικής εξουσίας. Είναι φανερό πως με αφορμή αυτή τη δολοφονία ξεσπάει μια γενικευμένη κοινωνική οργή και αμφισβήτηση σε αυτό το σύστημα.
Στα πλαίσια αυτού του ξεσπάσματος από την ίδια μέρα που μαθαίνεται η δολοφονία γίνονται ανάλογες κινητοποιήσεις και στην Πάτρα. Από την πρώτη στιγμή μαζεύεται κόσμος στο Παράρτημα και λίγο μετά γίνεται επίθεση στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αχαίας στην Ερμού. Την επόμενη μέρα παραγματοποιείται πορεία και ακολουθούν πάλι συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις στην Ερμού. Γίνονται 5 συλλήψεις και το ίδιο βράδυ αφήνονται ελεύθεροι σε μια προσπάθεια του κράτους να εκτονώσει την κατάσταση. Τη Δευτέρα γίνεται παρέμβαση στα δικαστήρια μέχρι να απελευθερωθεί 50χρονος σύντροφος ο οποίος είχε συλληφθεί την προηγούμενη νύχτα. Το απόγευμα γίνεται πορεία που καταλήγει στο σταθμό του Super B που ακολουθεί μισάωρη κατάληψη. Στην επιστροφή προς το Παράρτημα γίνονται επιθέσεις σε 3 τράπεζες, στην WIND, την Olympic Airways και το Dia.
Τη μέρα της κηδείας του Αλέξη καλείται πορεία στην οποία συμμετέχει χιλιάδες κόσμου και αποκρύβεται από τους ρουφιάνους των ΜΜΕ. Κατά τη διάρκεια της πορείας σπάζονται όλες οι τράπεζες που βρίσκονται στο δρόμο της πορείας. Η πορεία καταλήγει στο Παράρτημα όπου στήνονται οδοφράγματα στους γύρω δρόμους και ξεσπούν πολύωρες συγκρούσεις με τους μπάτσους, στις οποίες υπάρχει τεράστια συμμετοχή. Η αστυνομία πνίγει τους γύρω δρόμους στα δακρυγόνα και στα χημικά ενώ παράλληλα κάνει χρήση και πλαστικών σφαιρών. Μετά από λίγη ώρα κάνουν την εμφάνισή τους τα παρακρατικά καθάρματα όπου μαζί με ΜΑΤάδες και ασφαλίτες με στρατιωτικό σχηματισμό και με συντονιστή το διευθυντή ασφαλείας Νταβλούρο επιτίθενται στους διαδηλωτές. Για αρκετή ώρα γίνονται μάχες με τους παρακτρατικούς όμως δεν απωθούνται τελικά αφού οι φίλοι τους οι μπάτσοι φροντίζουν να ανοίγουν το δρόμο με συνεχή ρίψη χημικών που αναγκάζουν τον κόσμο να οπισθοχωρήσει σταδιακά προς το Παράρτημα. Τελικά η οπισθοχώρηση σταματάει στην πλατεία Αγ.Σοφίας όπου ο κόσμος καταλήγει σε γύρω σπίτια. Ακολουθεί πογκρόμ παρακρατικών και μπάτσων οι οποίοι τραβούν και χτυπούν κόσμο από καφετέριες και γύρω δρόμους. Παρόλ'αυτά ο κόσμος αποφασίζει να σπάσει τον τρόμο έμπρακτα, κατεβαίνοντας κατά χιλιάδες στην απεργιακή συγκέντρωση της Τετάρτης.
Το έργο των παρακρατικών και των μπάτσων δε θα μπορούσε παρά να συμπληρωθεί από τους δημοσιογράφους επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά το σύνθημα: ΜΠΑΤΣΟΙ, ΜΜΕ, ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ. Οι δημοσιογράφοι μιλούν συνεχώς για κατεστραμένα καταστήματα και 2000(!) πολίτες που κυνηγούν τουσ διαδηλωτές. Όποιος θέλει να δει αν υπάρχουν κατεστραμένα μαγαζιά ας κάνει μια βόλτα στο κέντρο της πόλης. Αποτέλεσε επιλογή μας να γίνει επίθεση μόνο στην αστυνομία,σε κρατικά κτίρια και τράπεζες. Όλα τα υπόλοιπα είναι ψέματα ή ασφαλίτικες προβοκάτσιες. Όσο για τους 2000 πολίτες που βγήκαν στο δρόμο ενάντια στους διαδηλωτές, δεν είναι άλλοι από μερικούς ασφαλίτες και παρακρατικούς τραμπούκους σαν το Σπίνο από την ομάδα του Καλαμπόκα που το '91 είχε δολοφονήσει τον Νίκο Τεμπονέρα (οι παρακρατικοί αναγνωρίστηκαν από παλιότερους συντρόφους). Είναι φανερό και από το γεγονός ότι παρόμοια γεγονότα έγιναν και σε άλλες πόλεις πως το κράτος γι'άλλη μια φορά επιλέγει να χρησιμοποιήσει και τους παρακρατικούς προκειμένου να καταστείλει τις μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών.


ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ ΔΕΝ ΜΑΣ
ΦΟΒΙΖΟΥΝ, ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ

ΔΕΝ ΕΙΠΑΜΕ ΑΚΟΜΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΞΗ
ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ: 18.00 στο Παράρτημα

Καλούμε τον κόσμο να συμμετάσχει στην κατάληψη του Παραρτήματος

Κατάληψη Παραρτήματος